Üniversite ve lise kademesinde müzik bölümü hazırlık dersleri sadece deneyimli öğretmenler tarafından alınması gereken çok detaylı eğitimlerdir. Onur Sanat Merkezinde konservatuarlar, müzik öğretmenliği bölümleri, güzel sanatlar fakülteleri ve Anadolu güzel sanatlar liseleri eğitimleri çok disiplinli bir şekilde alanında en deneyimli öğretmenler tarafından verilmektedir. Müzik bölümü hazırlık eğitimlerimizde öğrenci ilk olarak sınavın işitme kısmı olan ses duyma, ezgi tekrarı, ritim tekrarı, solfej ve dikte eğitimlerini doğru sırada ve teknikle öğrenir. Daha sonrasında sınavın diğer aşamaları olan şan parçası seçimlerinde hem öğrencinin durumu hem de tercih edeceği okulun istediği düzeyde ve türde eser seçimi yapılır ve eser notasına uygun şekilde hazırlanır. Bu eğitimlerle birlikte öğrenci sınavlarda daha başarılı olması açısından müzik teorisi dersleri ile birlikte işitme sınavını destekleyici bir eğitim almaya devam eder. Diğer taraftan öğrencinin enstrüman sınavı için kendi seçtiği bir enstrümanda hem teknik hem de çalabileceği en iyi parça sınav için notalı bir şekilde hazırlanır. Bu eğitimde hedefimiz öğrencilerin hedefleri olan üniversite ya da okulları kazanmalarına olanak sağlamaktır. Onur Sanat Merkezi olarak açıldığımız günden beri hazırlık derslerine verdiğimiz önem sayesinde başta İTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Irti GSL, Mimar Sinan GSL gibi bir çok okul ve üniversiteye kazandırmış bulunuyoruz.
Müzik eğitiminin faydaları
Okulöncesi çocuklarda müzik eğitiminin zeka gelişimi üzerinde birçok olumlu etkisi bulunuyor.
Bilişsel ve Psikomotor Gelişimine Katkı Sağlar
Enstrüman çalmak, çocuklarda büyük ve küçük kas gelişimini destekler. Psikomotor gelişiminde önemi büyük olan koordinasyon, güç ve refleks gibi kavramların gelişimine yardımcı olur. Çocuğunuzun müziğe hareketleriyle cevap vermesi, ritmi uygun bir şekilde dans etmeye çalışması, müziğe sesiyle eşlik etmesi ve müziğin sesini tanıması da bilişsel ve psikomotor gelişiminde önemli katkılar sağlar.
Sosyal Gelişimine Destek Olur
Müzik eğitimi ile birlikte bir grubun parçası olan ve çeşitli müzik etkinliklerinde yer alan çocuğunuz; sosyalleşecek, düzenli ve disiplinli olma, grup içinde sorumluluk bilinciyle hareket etme gibi olumlu alışkanlıklar kazanacak.
Kültürel Birikimini Artırır
Her müzik, doğduğu kültüre özgü olan özellikleri yansıtır. Müzik eğitimi ile çocuğunuz hem kendi kültürünü tanır hem de farklı kültürleri tanıma ve anlama fırsatı bularak kültürel birikimini artırma şansına sahip olur.
Hayal Gücünü ve Yaratıcılığını Destekler
Her çocukta doğuştan gelen yaratıcılık yeteneği vardır. Çocuğunuzun aktif olarak yer alacağı, yaparak ve yaşayarak öğreneceği müzik eğitimi ile varolan yaratıcı potansiyeli ortaya çıkar ve gelişir. Okulöncesi çocuklarda müzik eğitimi, çocuğunuzun hayal gücünü destekler, yaşamı algılama ve yorumlama biçimini olumlu yönde geliştirir.
Problem Çözme Yeteneğini Geliştirir
Ebeveyn olarak elbette çocuğunuzu sorunlardan korumak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Ancak çocuklar birçok şeyi deneyimleyerek ve yaşadıkları problemleri çözerek öğrenir. Müziğin çocuk zekâsına etkileri arasında yer alan problem çözme yeteneği ile çocuğunuz bir sorunla karşılaştığında çözüm bulmak için fikir yürütme becerisine sahip olur.
Konsantrasyon Üzerinde Olumlu Etkileri Vardır
Konsantrasyon ile çocuklar neler gördüklerini, duyduklarını ve okuduklarını hatırlayabilirler. Çocuğunuzun hayatı boyunca büyük faydasını göreceği konsantrasyon becerisini geliştirmenin en iyi yollarından biri ise müzik eğitimidir. İç disiplin ve dikkat yoğunluğu gerektiren konsantrasyon, müzik eğitimi ile birlikte gelişir.