Sulu boya resim tekniği su ile çalışılan bir boyama tekniğidir. Temel özelliği renklerin saydamlığıdır. Sulu boya çabuk kurur, bu nedenle hızlı çalışılması gerekir. Sulu boya şeffaf bir boyadır, kapatıcı özelliği azdır. Bu nedenle açık bir renk, koyu bir rengin üzerinde çalışılmaz. Sulu boya resim tekniği diğer resim tekniklerine göre zor bir tekniktir. Sulu boyada renkler şeffaf olduğundan sonuç önceden kestirilemez. Düzeltme yapmak neredeyse imkansızdır.
Resim derslerimiz kurumumuzda alanında uzman eğitmenlerimiz ile bireysel veya grup dersi olarak yapılmaktadır. Sanat eğitimi ile paralel olarak yürütülen, öğrencilerin kısa sürede resimde uzmanlaşmasını hedefleyen ve her yaş grubuna özel müfredat işlenmektedir. Küçük yaş grubu öğrencilerimiz için uygulanan programlarımızda: çocuğu sıkmayan, ilgi çekici ve eğlenceli bir metot izlenerek, öğrencilerimizi eğitim ve öğretim hayatlarında da bir adım yukarı taşımayı hedeflemekteyiz.
Resim dersinin faydaları
Çocukların hayal dünyaları çok geniştir. Duygularını hayallerini oyun oynarken ya da resim yaparak açığa vururlar. Resim çocuklar için kendilerini ifade etme biçimidir. Resim yapmak çocuk üzerinde sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü ve öz güveninin artması gibi birçok olumlu etki sağlar.
Çocuklar için resim yapmak nedir?
Resim yapmak çocuklar için algı, beceri ve yaratıcı gücünü ortaya çıkaran aynı zamanda da duygusal ve sosyal eğitimin belirleyici unsurudur. Bunlarla beraber birçok faydası vardır.
-Göz-el koordinasyonu sağlar.
-Kendine göre yeni kişiler, nesneler, figürler çizerler. Aile bireyleri veya yetişkinler bunu onaylarla bu durumdan hoşlanır ve kendine karşı güvenleri artar.
-Resim çocuklar için bir iletişim ve kendini ifade etme aracıdır. Kullandığı renklerle, çizdiği çizgilerle iç dünyasını kâğıda yansıtır.
-Resim rahatlama aracıdır. Çocuklar gün içerisinde ki duygularını ve enerjilerini kâğıda dökerler.
Resimlerde çocukların bilinçaltı ortaya çıkar
Çocuğun bilinçaltında kalan istek, özlem, hayal, korku, endişe, merak gibi düşünce ve hisleri resim aracılığıyla dışa vurulur. Ancak bu her zaman açık ve net bir biçimde olmaz. Çoğu zaman sembollerle ortaya çıkarken bazıları da çok iyi gizlendiğinden ortaya çıkmaz. Çocukların resim yapmasının temelinde istek duymayla beraber beğenilme ve haz alma amacı yatar. Bu nedenle resme yatkın olan çocuk işin daha çok üstüne düşer.
Resim yaparken çocuğa müdahale edilmemelidir. Çünkü resim çocuğun içselliğini simgelerle nesnel dünyaya kopyalama sürecidir. Özellikle içsel çatışmalarını, ruhsal sıkıntılarını sözel olarak ifade edemeyen bireyler, olumsuz duygu ve düşüncelerini bilinçdışı eylemlerle ifade ederler. Resim yapmak, çocuğun düş gücünü geliştirici bir işleve de sahiptir. Resim yapan çocuk, yönlendirildiği veya çizgilerine çeşitli sınırlamalar getirildiği zaman düş gücü de sınırlandırılmış olur.